HIR Studio, HIR Architects, HIR Architecture, interior design, public installation

PUBLIC SPACE

"In the Peak" by Liang Shuo
M+ Sigg Prize 2019 Exhibition

Completion: December 2019

Conceived by World renowned Beijing Artist Liang Shuo (梁碩), "In the Peak - 在山中" is commissioned by the M+ for the Sigg Prize 2019 exhibition at the M+ Pavilion, West Kowloon Cultural District, Hong Kong.

Lost in Peach Blossom-land

Liang is one of the six finalist for the Inaugural Sigg Prize, which aims to recognise outstanding artistic practices in the Greater China region.

Our studio collaborated with Liang, local bamboo craftsman and the M+ team for the construction and technical advice of this bamboo pavilion.

HIR Studio, HIR Architects, HIR Architecture, interior design, public installation

"In the Peak" uses bamboo scaffolding, a common construction element in Hong Kong, to create a structure on the terrace of the M+ Pavilion that evokes the imagery of a dongtian, a heavenly grotto in a Chinese classical landscape. In this enclosed space, one can look at the sky above and view from two small windows Victoria Peak and the M+ building under construction.

HIR Studio, HIR Architects, HIR Architecture, interior design, public installation

By introducing allusions to traditional imagery into a contemporary space, Liang creates a transient landscape that belongs to neither the past nor the present, an invitation to contemplate the relationship between reality and self-awareness.

HIR Studio, HIR Architects, HIR Architecture, interior design, public installation

HIR Studio, HIR Architects, HIR Architecture, interior design, public installation

HIR Studio, HIR Architects, HIR Architecture, interior design, public installation

Photo Credits: M+ Sigg Prize; HIR Studio

PROJECT GALLERY: