SHA TIN TOWN HALL ENQUIRY COUNTER 02

PUBLIC SPACE

Sha Tin Town Hall Revamp

Completion: February 2020

Inspired by Shing Mun River

A complete revamp design to the public areas of the 30+ years old Sha Tin Town Hall, HIR Studio seeks to create pleasant spatial experience while preserving the historical characters of the venue.

Inspired by the town’s close connection with the river, our design concept reintroduces the elements of nature into the interior spaces, to create an intimate environment which reconnects people with the precious nature.

SHA TIN TOWN HALL INTERIOR DESIGN REVAMP

A new reception space is blended in at the entrance foyer.

The rippling bands are inspired by the legendary Shing Mun river flowing across in town, where people gather daily to enjoy the beautiful shimmering reflections at sunset. Undulating waves are integrated in the design as disabled access and signage.

The overall revamp also includes revamp of the Foyer Space, Public Seating Area, Box Office which are currently under construction.

Each module will form a petal to create a "seed of the fruit".