Open Site Navigation

All Projects        Contact 

EXHIBITION

The Curious Horns


Location: The Pacific Place Admiralty Hong Kong
Client: The Pacific Place, Hong Kong
Completion: May 2014


A public installation commissioned by the Pacific Place Hong Kong, in collaboration with the RIBA HK Chapter, the Curious Horns celebrates the 25th anniversary of Prestigious Shopping Mall. Located at the atrium court at the mall, the installation features a dozen over-sized hanging horns with interviews of renowned local socialites and motion sensing interactive lighting.


A CALL to SHOP - A Concept celebrating the Hong Kong shopping culture


Horns were used in the ancient times as signaling instruments for hunting, and we think shopping is actually a new form of hunting, a modern form of hunting. Therefore we use the horns as a CALL to SHOP.

The installation reinterprets traditional weaving craftsmanship with modern construction techniques in a contemporary style.

The installation reinterprets traditional weaving craftsmanship with modern construction techniques in a contemporary style.


The Big Horns
This large-scale installation features a dozen oversized musical horns hanging from the atrium ceiling.
Visitors can choose to immerse themselves in the 360° video on the internal walls of the three big horns. These videos were prepared by the mall, showcasing interviews of several celebrities in town.


Interaction with people
The hints of video, sound, and lighting diffused from within the big horns induce curiosity of the shoppers, who will be eager to find out what’s happening inside.


Curiousity and surprises
Each small horn houses a motion sensor, the LED ring lights up once a visitor is sensed beneath it.

Small Horns - Mirrors
The visitors may also choose to explore the multifaceted imagery of themselves in the smaller horns, which contain illusionary mirrors animated with the interactive lighting.


Each small horn houses a motion sensor, and the LED ring lights up once a visitor is sensed beneath it.

As you look up and you’ll realise a piece of illusionary mirror floating above.
In the mirror you will see different faces of the shoppers, and a fanciful reflection of the surroundings.

A substantial relationship is gradually built up between the artwork and the shoppers - one will find himself not only wandering about a prescribed environment, but he can also actively contribute and change his surroundings spaces.

Hubs of Activities

Spatially the installation activates the large atrium space and brings down the volume of this huge atrium space by creating little hubs of activities underneath all the horns. It is a space for people to come and gather, interact and play.

The installation established a striking, unique and innovative exhibition display design that is very different to the typical commercial exhibition around shopping malls in Asia. It has successfully captured the casual shopper's attention and provided great fun for the visitors.

It helps to show the client's corporate vision and style to bring art into a shopping mall public space environment, and reflect their respect for spatial design which will be greatly valued by the public.


Awards:
RIBA (HK) SHOP! 2014 Competition - Winner
Professional’s Vote Best Installation • Public’s Vote
Blueprint Awards 2014- Finalist
Red Dot Design Award 2014 – Winner
Design for Asia Awards 2015 - Merit


Press:

🡦 DESIGNBOOM 

🡦 ARCHITECTS' JOURNAL  MAY 2014


Close site navigatin